Hey, I just met you, And this is crazy
Client: Formering
Worked together with: Mats Omland
This poster was made for an exhibition called Formering (Reproduction). They invited around 30 designers and illustrators to participate in a visual whispering game. This poster was the first one and after it was finished, it was send over to the next person. He or she had to interpret the message of the poster and based on that create something new and send it to the next one. After two weeks they had collected 25 contributions from 25 different design studios/designers. Everybody made a text that described the interpretation of the previous work and what they had made. The message we landed on at the end was the exhibtion project in it self; the reproduction.

Here is the text we wrote to this poster for the exhibition (in norwegian):

 

Prosessrapport fra Steinar & Mats

En prosess inneholder sjelden kun én tankerekke. Det er mye forskjellig som flyter rundt, kræsjer i hverandre, kobles i sammen, ødelegger hverandre og på en merkelig og ulogisk måte ender det opp som et resultat. For å skape et bilde av hva som egentlig har skjedd i prosessen må man gå tilbake å analysere.

Hvordan skjedde egentlig dette? Hvilken idé ligger bak? Hvilken referanser har vi brukt? Hvorfor tok vi de valgene vi tok? Vi var selv veldig forvirret over resultatet. Vi gikk i gjennom en krise hvor all vår selvtillit, ideer om integritet og profesjonalitet gikk i oppløsning. Vi satt der nervøse og mistroiske og prøvde så godt vi kunne å rasjonalisere rundt prosessen som vi viklet oss inn i og tapte kontroll over.

Det er umulig for oss å beskrive hele prosessen, men etter mye frem og tilbake har vi kommet frem til tre hovedidéer / konsepter som var bærende for resultatet vi sendte avgårde til neste deltaker.

1.

Forlaget vårt, Sans Vase, har nylig gitt ut en samling kunst og designrelaterte manifester kalt Given, borrowed, stolen. På baksiden av boken trykket vi ordene Give, borrow, steal som er et minimanifest vi ønsker å jobbe ut fra. Give, borrow, steal sier noe om en holdning til kreativt arbeid som ikke begrenser seg til unike leveranser, men anerkjenner at arbeidet foregår i relasjon til andre designere, mentorer, lærelystne, lurendreiere og inspirasjonskilder. Gi det du er god for, lån det du kan, og stjel det du må. Vi ønsket å gjøre dette i praksis.

Give, borrow, steal er egentlig en omskrivning av ei linje i sangen Call Me Maybe av Carly Rae Jepsen der hun synger: I beg, and borrow and steal.

2.

Vi jobber mye med begrensinger. Ved å sette noen parametere opplever vi at det er mye lettere å jobbe kreativt og komme frem til en løsning som både fungere i praksis og konseptuelt.

Basert på hvor mye tid vi hadde til rådighet bestemte vi oss for å trykke en plakat i 20 eks på vår duplikator trykkmaskin med skriftypen Fugue og på det papiret vi hadde på huset.

3.

Prosjektet Formering er en visuell hviskelek. Det handler om kommunikasjon mellom mennesker basert på et budskap. Vi ønsket at dette skulle være budskapet i plakaten. I utgangspunktet kunne vi velge hvilket som helst budskap, men som i de fleste prosesser ender man opp med å velge ting som er i nærheten, altså prosjektet Formering.

Det hele ble et metaprosjekt der resultatet vi sendte videre til neste deltaker, som skulle tolke og lage et nytt resultat, handler om det faktiske prosjektet.

Etter mange skisser, virrvar, krysskoblinger, kaffe, referanser, tidligere idéer og eksperimentering ble resultatet en plakat full av spermikoner, et egg klart for befruktning og refrenget fra call me maybe:

Hey, I just met you,
And this is crazy,
But here’s my number,
So call me, maybe?

Vi forstår det ikke helt.
Hilsen Steinar & Mats.

Hey, I just met you, And this is crazy